Menü megnyitása

Tehetséghálózati műhelybeszélgetések – Meghívás a Matehetsz csoportos programjaiba

2018-19 folyamán a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) Tehetséghálózatos Műhelybeszélgetéseket szervez, melyeknek célja a tehetségpontok egyedi értékekeinek megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, valamint a tehetséghálózatos együttműködések ösztönzése.

A Matehetsz részéről 2019 első felében meghirdetett csoportos fejlesztő programokra csak azok a szervezetek pályázhatnak, amelyeknek legalább egy képviselője részt vett a Tehetséghálózati Műhelybeszélgetésen.

 

2018. december 14. (péntek) délután 14 óra - Békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dedinszky Gyula utcai telephely -

5600 Békéscsaba, Dedinszky Gyula u. 1/1. 

Jelentkezés a békéscsabai műhelybeszélgetésre

 

2019. január 10. (csütörtök) délután 14 óra - 6725 Szeged Közép Fasor 1-3. Délvidék Ház, Újvidék terem

Jelentkezés a szegedi műhelybeszélgetésre

 

A műhelybeszélgetésre az adott megye tehetségpontjainak és tehetségsegítő tanácsainak képviselőit, kapcsolattartóit és a hálózatos együttműködésben érintett kollégáit várjuk, továbbá meghívjuk a tehetségpontok intézményvezetőit.

A műhelybeszélgetés hangsúlyos célja az egymástól való tanulás és a jövőbeni tehetségsegítő munka minőségi javítása. A felsorolt témák megbeszélése érdekében sor kerül együttműködési és működési jó gyakorlatok bemutatására is.

A műhelybeszélgetések alkalmával tehát (a megszokott szakmai témáktól eltérően) a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok képviselői olyan együttműködési és működési jó gyakorlatokat mutatnak be, melyek jól szemléltetik az adott szervezet példás MŰKÖDÉSÉT, rámutatva arra, hogy a tehetségpont egyedi jellegzetességeiből fakadó feladatokat HOGYAN sikerül magas színvonalon megvalósulni.

A műhelybeszélgetésen való részvétel természetesen nem kötelező, de a Matehetsz a 2019 tavaszán meghirdetésre kerülő csoportos tehetségfejlesztő programjaiba az e műhelybeszélgetésen résztvevő tehetséghálózati szervezeteket fogja meghívni azzal a céllal, hogy a csoportos tehetséggondozó programokban a műhelybeszélgetéseken megismert tapasztalatokat is felhasználják.

Másképp fogalmazva a Matehetsz részéről 2019 első felében meghirdetett csoportos fejlesztő programokra csak azok a szervezetek pályázhatnak, amelyeknek legalább egy képviselője részt vett a Tehetséghálózati Műhelybeszélgetésen.

A megadott linkeken köszönettel várjuk jelentkezését!

Matehetsz