Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetségház - Téli esték III

2024. január 30.

A Téli esték programsorozat január 18-i alkalmán Csemer Patriciával a Létra egyesület alapítójával a tehetséges fiatalok körében jellemző alulteljesítés okaira, azok szakmai hátterére kerestük a választ a résztvevőkkel közösen.

Az interaktív beszélgetés az alábbi tematika mentén valósult meg:

  1.  a LÉTRA Egyesület szakmai munkásságának bemutatása;
  2.  bevált jó gyakorlatok, alkalmazott módszertanok, és eszközök ismertetése;
  3.  zárásként pedig az összes résztvevőt bevonó fejlesztő játék levezetése.

A másfél órás beszélgetés alatt saját tapasztalatokat, eseteket osztottak meg a pedagógusok. A pedagógiai munka nehézségeit, kihívásait dolgozták fel, és próbáltak egyedi megoldási javaslatokat találni. A módszertani javaslatok között szerepelt a LÉTRA fejlesztési palettája is.
A program keretében olyan gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők, amelyeket könnyen be tudnak építeni a mindennapi pedagógiai munka során. A probléma megoldásra, asszertív kommunikációra és az együttműködésre fókuszáló záró feladatban a résztvevők jól működtek együtt, képesek voltak konszenzusra jutni. A forralt bor és forró tea oldott téli esték hangulatot teremtett, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők nyitottak és együttműködők legyenek a másfél órás program alatt, jó volt velük beszélgetni és játszani.