Menü megnyitása

Tavaszi műhelybeszélgetések a Matehetsz szervezésében

2019. március 27.

2019 folyamán a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) Tehetséghálózatos Műhelybeszélgetéseket szervez, melyeknek célja a tehetségpontok egyedi értékekeinek megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, valamint a tehetséghálózatos együttműködések ösztönzése.

A műhelybeszélgetésekre a megyeszékhelyeken kerül sor, így 2018 decemberétől 2019 ősz végéig bejárjuk az országot. A műhelybeszélgetésre az adott megye tehetségpontjainak és tehetségsegítő tanácsainak képviselőit, kapcsolattartóit és a hálózatos együttműködésben érintett kollégáit várjuk, továbbá meghívjuk a tehetségpontok intézményvezetőit. A műhelybeszélgetés hangsúlyos célja az egymástól való tanulás és a jövőbeni tehetségsegítő munka minőségi javítása. A felsorolt témák megbeszélése érdekében sor kerül együttműködési és működési jó gyakorlatok bemutatására is.

A műhelybeszélgetések alkalmával tehát (a megszokott szakmai témáktól eltérően) a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok képviselői olyan együttműködési és működési jó gyakorlatokat mutatnak be, melyek jól szemléltetik az adott szervezet példás működését, rámutatva arra, hogy a tehetségpont egyedi jellegzetességeiből fakadó feladatokat hogyan sikerül magas színvonalon megvalósulni.

A műhelybeszélgetésen résztvevők által képviselt tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a Matehetsz támogatott fejlesztőprogramok megvalósításába is meghívja. A meghívás nem jelenti automatikusan a pályázó tehetségpont vagy tanács által készített pályázat támogatását. A meghívás nyomán beadásra kerülő pályázatok, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, szakmai tartalom alapján kerülnek támogatásra.

Ha egy tehetségpont vagy tanács képviselője több műhelybeszélgetésen vesz részt, az nem teszi lehetővé egynél több pályázat beadását.

A Matehetsz várhatóan 2019 júniusában hívja meg a 2019. április-május hónapban megrendezett műhelyeken részt vett tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a csoportos programokba. Terveink szerint a pályázatokat 2019 augusztusáig lehet beadni. A támogatott pályázatokat 2019. szeptember – november hónapban lesz mód megvalósítani.

Jelentkezés tehetséghálózati műhelybeszélgetésre:

A műhelybeszélgetés kereteinek tartása érdekében a műhelyek maximális létszáma 30 fő, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint egy tehetségponttól, tehetségsegítő tanácstól egy fő vegyen részt!

 

FIGYELEM!

A 2019. tavaszi műhelybeszélgetésekhez hasonlóan 2019 őszén várhatóan további 10 műhelybeszélgetésre kerül sor országszerte.

Az ott részt vevő tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat a műhelyeket követően hasonló csoportos programba fogjuk meghívni, így egyik térség tehetségpontjai, tehetségsegítő tanácsai sem maradnak le a csoportos programok megvalósításának lehetőségéről.

Kérjük, figyelje a Matehetsz-től kapott e-maileket, honlapunkat és a Matehetsz hírleveleit!