Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Lezárult a Diák Menedzsment Bajnokság 2013

2013. június 19.

Április végén rendezték meg a 2013-as, tizenhetedik Diák Menedzsment Bajnokság döntőjét, melyre a résztvevők már izgatottan vártak a selejtezők és a középdöntő után. Jogosan, hiszen 950 résztvevő közül kerültek be a megmérettetésre. A verseny témája idén is üzleti szimuláció volt, minden csapat egy elképzelt síhotelt irányíthatott 4 virtuális éven át.

A selejtezők állomásai (Budapest, Győr, Debrecen, Miskolc, Szeged és Pécs) után az online középdöntőn 60 csapatból jutott tovább az a 10 csapat (30 játékos), akikkel minden zsűritag személyesen megismerkedett. Az idei szimulációban számos gazdasági tényezőre figyelni kellett: a profittól az elégedettségen keresztül a marketing hatásaira, és a piaci részesedésre is. Az ezévi újdonság a közös pályabérlet lehetősége volt, melyet nagyon sokan használtak ki. E projekt 3-4 csapat összefogásával indulhatott el, és hatékonyan összekovácsolta az azonos piac résztvevőit.

A budapesti KPMG székház adott helyet a küzdelemnek, ahol idén síhotelek küzdöttek meg egymással, 3 fős diákcsapatok által képviselve. A döntőn a játékosok számára a szimuláció mellett külön kihívást tartogatott a prezentációs feladat, melyben egy valós síterep megújítására, vagy új síszálloda létesítésére tettek javaslatokat. Sokan merész, újító tervekkel álltak elő, pl. a Kína felé terjeszkedő síközpont ötlete, de természetesen akadt, aki a biztosabbnak tűnő megoldást választotta, és az Alpokban hozott létre sícentrumot.

A KPMG minden játékosnak ajándékcsomaggal köszönte meg a részvételt, a győztesek pedig Google Nexus-t, Kindle E-könyvolvasót és Sziget jegyeket kaptak.A British American Tobacco EFOTT bérlettel, a TATA tréningcsomagokkal ajándékozta meg a legsikeresebb játékosokat. A Kelly Services Zara ajándékutalvány felajánlásával a jólöltözöttséghez segíti hozzá a jövőben a különdíjas csapatot. A Liskaland az idei szimulációs tábor belépőjegyeit adta jutalmul, a Red Bull jóvoltából pedig az első helyezettek wakeboardozni mehetnek egy sportbajnokkal. A Szegedi Ifjúsági Napok SZIN jegyekkel járult hozzá a díjazáshoz, a HVG jóvoltából pedig minden résztvevő csapat ajándékcsomagokkal térhetett haza. 

Az eredményátadás után koccintás, majd kellemes, kötetlen beszélgetés következett: a diákok személyesen kaphattak visszajelzést prezentációikról.

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és természetesen minden idei DMB résztvevőnek az elért eredményekért! 

A legjobb csapatok tehát:

1. Hugo - Pázmány Péter Katolikus Egyetem és Budapesti Corvinus Egyetem
2. Snowdrift - Budapesti Gazdasági Főiskola
3. Hotelképp - Budapesti Corvinus Egyetem